Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/customer/www/mladez-hdzbih.org/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 28

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/customer/www/mladez-hdzbih.org/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/customer/www/mladez-hdzbih.org/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 30

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/customer/www/mladez-hdzbih.org/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 652
Osijek: Mladeži HDZ BiH Nacionalnom danu Mladeži HDZ RH

IMG 761ef77dc4b590b5f9e1c6a682b2db50 V1U Osijeku je od 11. do 13. listopada održan prvi Nacionalni dan Mladeži HDZ Republike Hrvatske, predstavljen kao drugi dio obilježavanja utemeljenja Mladeži HDZ RH na kojemu je sudjelovalo i izaslanstvo Mladeži HDZ Bosne i Hercegovine.

Na svečanom otvaranju 270 sudionika Nacionalnog dana Mladeži dodijeljene su nagrade za “ministra prijatelja Mladeži” ministru Marku Paviću te priznanje za “veleposlanicu Mladeži” ministrici Vesni Bedeković. Goste je, između ostalih pozdravio predsjednik Mladeži HDZ RH Ivan Vidiš koji se u svome obraćanju osvrnuo na rad i djelovanje Mladeži te aktivnosti koje stoje pred organizacijom Mladeži. Tijekom svečanoga dijela među govornicima su bili i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, zastupnik u Saboru RH Domagoj Mikulić, predsjednik GO HDZ Osijek Ivan Radić.

Drugog dana Nacionalnog dana Mladeži sudionicima se pridružio i predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković koji je održao izlaganje na temu „Što Vlada RH radi za mlade“. Istaknuo je brojne mjere koje je Vlada RH u protekle tri godine provela s ciljem boljeg položaja mladih u društva, a predsjednik Plenković posebno se osvrnuo i na projekte potpore hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini naglasivši njihovu važnost te važnost zajedništva hrvatskog naroda u Republici Hrvatskoj i izvan Republike Hrvatske.

Tijekom drugoga dana u ime Mladeži HDZ BiH nazočnima se obratio i zamjenik predsjednika Mladeži HDZ BiH Jakov Križanović koji je uz pozdrave od cjelokupne Mladeži iz Bosne i Hercegovine i predsjednika Mikulića naglasio važnost zajedničkoga rada dviju Mladeži posebno u kontekstu stvaranja boljih uvjeta života za mlade u RH i BiH ali i zajedničkog rada i potpore na ostvarenju strateških opredjeljenja hrvatskoga naroda u BiH, a to su integracije u EU i NATO.

U nastavku članovi Mladeži sudjelovali su i na tematskim radionicama gdje se raspravljalo o temama koje su važne za stranačku infrastrukturu, zalaganje za prioritete Mladeži na međunarodnoj razini te informiranju mladih o javnim politikama. Nakon radnog dijela uslijedilo je druženje na nogometnom terenu, posjet Azilu „Osijek“ i razgledavanje turističkih atrakcija Osijeka i upoznavanje s bogatom baštinom ovoga kraja RH.

Posljednjeg dana trodnevnog okupljanja izaslanstva M HDZ BiH i RH položili su vijence i svijeće kod kipa prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i nazočili su svetoj misi u osječkoj konkatedrali Svetoga Petra i Pavla.

osijek vijenci
osijek plenkovi
received 2743890022296507
received 990348397982335

Share