Pred nama je još jedna nova školska godina u kojoj želimo mnogo uspjeha u učenju te što bolje rezultate u radu svim učenicima osnovnih i srednjih škola.

Posebno želimo istaknuti važnost osnovne škole koja je iznimno važna za budući intelektualni i društveni razvoj svake osobe, stoga učenicima poručujemo da odvažno krenu u stjecanje novih znanja i vještina koje će vam biti oslonac u budućnosti.

Veliki izazov srednjoškolskog obrazovanja očekuje brojne učenike srednjih škola, ali ne zaboravite, znanje je jedna od rijetkih pravih vrijednosti koja vam ostaje za cijeli život.

Za kvalitetno obrazovanje naše djece i mladih zaslužni su prije svega naši prosvjetni radnici koji ustrajno i odgovorno rade svoj posao i kreiraju bolju i svjetliju budućnost cijele zajednice, te stoga zaslužuju poštovanje cijeloga društva. 

Roditelji su najvažniji čimbenik u odgoju i obrazovanju djece, te svojim savjetima i potporom odgajaju mlade da postanu odgovorni i dosljedni ljudi.

Za kraj želimo istaknuti važnost obrazovanja na nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku, istovremeno uvažavajući pravo svakome na obrazovanje na maternjem jeziku. Obrazovanje na maternjem jeziku definira osobu i pomoću njega ona ulazi u društvo, razvija osjećaj pripadnosti i postavlja temelje razvoja intelektualnih sposobnosti.

Svima vama, a napose učenicima, želimo sretan početak i uspješan tijek nove školske 2018./2019. godine.


Predsjednik Mladeži HDZ BiH
Mario Mikulić

Share