Posavina je proteklog vikenda bila mjesto susreta Mladeži HDZ-a BiH i Mladeži HDZ-a Republike Hrvatske. 

U Orašju je održan radni sastanak Predsjedništva sestrinskih Mladeži predvođenih predsjednikom Mladeži HDZ-a BiH Mariom Mikulićem i predsjednikom Mladeži HDZ-a RH Josipom Bilaverom.

Radnom sastanku su, osim članova Predsjedništva Mladeži HDZ BiH, nazočili i saborski zastupnik i međunarodni tajnik Mladeži HDZ-a RH Domagoj Mikulić, dopredsjednik Mladeži HDZ-a Republike Hrvatske i saborski zastupnik Marko Šimić i potpredsjednik Mladeži HDZ-a Republike Hrvatske Tvrtko Lovrić.

Na sjednici se, između ostalog, razgovaralo o predstojećim Općim izborima u Bosni i Hercegovini. Iskazano je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom sestrinskih Mladeži na svim poljima i spremnost za nastavak svih dosadašnjih zajedničkih aktivnosti, te želja za pokretanjem novih zajedničkih projekata.

Svi sudionici su zaključili da je HDZ BiH najjača i najorganiziranija politička stranka Hrvata u Bosni i Hercegovini, te da ponovno očekuju premoćnu pobjedu na Općim izborima u Bosni i Hercegovini. Također, razgovaralo se i o mogućnostima prekogranične suradnje i podnošenja prijave na međunarodne projekte kako bi se pomoglo mladima s obje strane granice.

Dvojica predsjednika Mladeži su istaknula kako će zajedničkim radom u dvije države prikazati mlade kao pozitivno svjetlo i sve pozitivne ideje koje su potrebne kako bi mladi ljudi ostali u svojoj domovini i ovdje gradili svoju budućnost.

Raspravljalo se i o zajedničkim aktivnostima Mladeži HDZ-a BiH i RH, te dodatnom jačanju svih organizacijskih kapaciteta obje Mladeži.

Još jednom je potvrđeno jedinstvo hrvatskog naroda u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, kao i spremnost da se zajedničkim radom osigura opstojnost svih Hrvata u obje domovine.

0zajednickasjednica1

0zajednickasjednica2

 

Share