Radionica pod nazivom "Prva pomoć na cesti " održana je u prostorijama Šahovskog kluba Novi Travnik u sklopu niza aktivnosti koje OO Mladeži HDZ-a BiH Novi Travnik planira realizirati tijekom 2018. godine.

Okupili su se članovi Mladeži HDZ-a BIH, simpatizeri i građani Novog Travnika, a predavač je bio mr. sc. Marijan Marjanović, glavni medicinski tehničar u Hitnoj medicinskoj pomoći Doma zdravlja Novi Travnik i viši asistent na Sveučilištu "Vitez".

Aktivno sudjelovanje prisutnih na radionici dokaz je dobro odabrane teme. Znanje iz ove oblasti može uvelike pomoći unesrećenom do dolaska Hitne pomoći.

Koji su to prioriteti kod pomoći ozlijeđenim, kako zaustaviti krvarenje, što raditi u slučaju loma, kako izvršiti reanimaciju unesrećenog, kako fiksirati lomljenju kost samo su neka od pitanja na koja su prisutni dobili odgovor.

Da je radionica uspješno odrađena dalo se zaključiti po govoru prisutni. Na kraju radionice, predavaču i prisutnima zahvalio se predsjednik Mladež OO Novi Travnik Nenad Krišto i najavio slične radionice u budućnosti.

(OO Mladeži HDZ BiH Novi Travnik)

Share