Mladež HDZ-a BIH Ljubuški posjetila je Ustanovu iz djelokruga socijalne zaštite - Starački dom Ljubuški i Centar za palijativnu skrb Doma zdravlja Ljubuški – Hospicij Božanske milosti povodom Svjetskog dana bolesnika, dana kojeg je utemeljio papa Ivan Pavao II.

Cilj obilježavanja ovoga dana je poticanje na solidarnost i poštivanje različitih generacija te zahvala svima koji skrbe o bolesnicima, pružajući im zdravstvenu, psihološku, socijalnu i duhovnu skrb.

 Direktor Ustanove iz djelokruga socijalne zaštite - Starački dom Ljubuški Marijan Čuvalo upoznao je mlade goste sa korisnicima usluga navedene ustanove, završenim projektima i planiranim aktivnostima u budućnosti. Druženje sa štićenicima prošlo je u veselom raspoloženju, uz razgovor, slikanje i pokoju priču iz mladosti.

Nakon obilaska Staračkog doma mladež se zaputila u još jednu vrijednu ustanovu, Centar za palijativnu skrb Doma zdravlja Ljubuški – Hospicij Božanske milosti. Uz srdačan doček glavne medicinske sestre Marijane Mucić, obišli su teško oboljele pacijente, medicinsko i pomoćno osoblje.

Mladež HDZ-a BIH Ljubuški se zahvaljuje ravnateljima, svim vrijednim medicinskim djelatnicima i pomoćnom osoblju na trudu i naporima koje svakodnevno ulažu u brizi oko bolesnika i osoba starije životne dobi.


(Mladež HDZ BIH OO Ljubuški)

Share