Povodom 28. obljetnice utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice u Gradu Splitu ove subote u prepunoj dvorani hotela Le Meridien Lav u Podstrani održana je svečana sjednica Gradskog odbora HDZ-a Split kojoj su nazočili predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, predsjednik Mladeži HDZ-a Josip Bilaver, predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Mario Mikulić, ministri u Vladi RH, te brojni drugi dužnosnici, članovi i simpatizeri stranke.

1st2

Nakon svečane sjednice GO HDZ-a Split, članovi ŽO Mladeži HDZ-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije i ŽO Mladeži HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije su održali zajedničku sjednicu dviju Mladeži.

O aktualnoj političkoj situaciji govorili su predsjednik Mladeži HDZ-a Josip Bilaver i predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Mario Mikulić i ustvrdili kako dvije Mladeži imaju izvrsnu i jaku suradnju, te su dogovorili zajednički koordiniran rad dviju Mladeži. Isto tako osvrnuli su se na nedavno usvojenu rezoluciju YEPP-a o promjeni Izbornog zakona u BiH i nužnosti donošenja novog.

1st3

Predsjednica ŽO Mladeži HDZ-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije Adrijana Prskalo i predsjednik ŽO Mladeži HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije Ante Bačić govorili su o suradnji dviju Mladeži i koordinaciji izbora u Bosni i Hercegovini i oboje su se složili da je ovo odličan povod za današnju sjednicu.

O prekograničnoj suradnji govorili su Ante Vujnović i Ivica Rakušić i dogovorili buduće susrete i zajedničke aktivnosti dviju Mladeži.

Mladež HDZ-a, kao i hrvatski narod u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, je  jedno tijelo i samo zajedničkim radom i još snažnijom suradnjom možemo ostvariti ciljeve hrvatskog naroda i osigurati opstojnost svih Hrvata bez obzira gdje živjeli.

 1st4

1st5

1st6

1st7

1st8

1st9

1st11

1st12

1st13

 

 

Share