Predsjednik Mladeži HDZ BiH, Mario Mikulić, gostovao je u emisiji „Ja biram goste“ na temu „Što će biti s mladim ljudima u Bosni i Hercegovini“ koju je vodio i moderirao Mate Lončar, predsjednik Vijeća mladih Federacije BiH. Uz predsjednika Mikulića, gosti emisije bili su Salko Zildžić - predsjednik Asocijacije mladih SDA, Denis Šulić – predsjednik Mladih socijaldemokrata SNSD i Nikola Dronjak – predsjednik Savjeta mladih PDP.

 Predsjednik Mikulić je istaknuo kako unatoč svim negativnim trendovima, moramo ponuditi konkretna rješenja i snažno djelovati na zadržavanju mladih i obrazovanih ljudi da svoja znanja i vještine ostvaruju u svojoj zemlji. „Aktivno apliciranje na europske fondove i pokretanje vlastitog poduzetništva neki su od primjera konkretnih preduvjeta za stvaranje pozitivne klime koji će zadržati mlade ljude u Bosni i Hercegovini“, istaknuo je predsjednik Mikulić.

Predsjednik Mikulić je poseban naglasak stavio na nove generacije koje će svojom vizijom stvoriti bolji ambijent svima nama i budućim generacijama koje dolaze i biti generator i pokretač sustavnih promjena u društvu, napomenuvši kako će jedna od aktivnih inicijativa Mladeži HDZ BiH biti osnivanje ministarstva za mlade.

Cijelu emisiju možete pogledati ovdje.

Share