Diljem Bosne i Hercegovine Mladež HDZ BiH obilježila je „Večer sjećanja“ za žrtvu Grada Vukovara i sve poginule hrvatske branitelje Domovinskog rata. Zajedničkom molitvom i paljenjem svijeća ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i ulicama koje nose ime Grada Vukovara odana je posebna počast i zahvalnost svim žrtvama Domovinskog rata.

„Večer sjećanja“ je poseban događaj, osobito za Hrvate Bosne i Hercegovine, jer u vrijeme žrtve Grada Vukovara prije 26 godina krenula je i borba za opstojnost hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini osnivanjem Hrvatske zajednice Herceg-Bosne. Tradicionalnim obilježavanjem „Večeri sjećanja“ Mladež HDZ BiH odala je poseban pijetet svim hrvatskim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata i skrušeno se prisjetila žrtava Grada heroja Vukovara i Škabrnje, ali i žrtava svih ostalih stratišta hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Zajedništvo i snaga koje su tada pokazali hrvatski branitelji u obrani naših domova trebaju biti nit vodilja i na ponos svima nama koji se u „Večeri sjećanja“ prisjećamo zajedničke žrtve koju je hrvatski narod prošao prije 26 godina.

0Busovaca

Busovača

0Bugojno

Bugojno

0Capljina1

Čapljina

0Domaljevac

Domaljevac

0epe

Žepče

0Fojnica

Fojnica

0Kreevo

Kreševo

0Livno

Livno

0Maglaj

Maglaj

0Mostar

Mostar

0Odak

Odžak

0Oraje

Orašje

0Sarajevo

Sarajevo

0SirokiBrijeg

Široki Brijeg

0Stolac

Stolac

0Travnik

Travnik

0Tuzla

Tuzla

0Zavidovici 1

Zavidovići

 zBrcko

Brčko

zCitluk

 Čitluk

zGlamoc

 Glamoč

zKiseljak

Kiseljak

 

zNovi Travnik

Novi Travnik

zPosusje

Posušje

zTomislavgrad

Tomislavgrad

zUsora

Usora

zVares

Vareš

zVitez

Vitez

zKupres

Kupres

ljubuski

 Ljubuški

0Rama

Rama

Share