U organizaciji Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH Županije Zapadnohercegovačke članice i članovi organizacija Mladeži HDZ BiH iz Širokog Brijega, Posušja i Ljubuškog posjetili su Hrvatski sabor i groblje Mirogoj.

Posjet Zagrebu započeo je obilaskom Hrvatskog sabora gdje je održan sastanak s izaslanstvom Hrvatskog sabora. S članovima Mladeži HDZ BiH iz Županije Zapadnohercegovačke razgovarali su potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić, saborski zastupnici Božo Ljubić, Željko Raguž, Željko Glasnović, Domagoj Mikulić, Sanja Putica, Ante Bačić, kao i savjetnik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Karlo Ressler.

   Dužnosnici su prisutnima približili aktualnu političku situaciji u Hrvatskoj i BiH, s posebnim osvrtom na položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini, dok su predsjednik ŽO Mladeži HDZ BiH ŽZH Stjepan Marić, predsjednik OO Mladeži HDZ BiH Ljubuški Mladen Bebek i član Županijskog odbora Vedran Kožul iznijeli prijedloge koji za cilj imaju još veću gospodarsku i političku povezanost Republike Hrvatske i krajeva BiH u kojima živi hrvatski narod. Nakon sastanka članovi Mladeži nazočili su i dijelu sjednice Hrvatskog sabora.

Posjet je nastavljen na groblju Mirogoj gdje su se članovi Mladeži predvođeni predsjednicima organizacija pomolili i zapalili svijeće na grobovima prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana i ratnog ministra obrane RH Gojka Šuška.

1zhzsabor2

1zhzsabor3

 

(ŽO Mladeži HDZ BiH ZHŽ)
Share