Proteklog vikenda Mladež HDZ BiH predvođena predsjednikom Mladeži HDZ BiH Mariom Mikulićem, članom Predsjedništva Mladeži HDZ BiH Antom Gregurevićem i članom Odbora za međunarodnu suradnju Antom Kelavićem je sudjelovala na okruglom stolu održanom u Banja luci, kojeg je organizirao Nacionalni demokratski institut BiH na temu "Bosna i Hercegovina – zemlja koju mladi napuštaju?!?".


Okrugli stol je bio podijeljen u 2 dijela – prvi dio na kojem su mladi iz svih političkih stranaka prezentirali komunikacijske materijale i proces izrade te drugi dio gdje su im se pridružili i predstavnici i predstavnice nevladinih organizacija i omladinskih udruga u kojem se govorilo o problemu napuštanja BiH.
Na okruglom stolu se raspravljalo o odlasku mladih iz Bosne i Hercegovine kao glavnom problemu koji prepoznaju sve stranke u Bosni i Hercegovini kao i o mogućim rješenjima. Zaključak okruglog stola je da se mora pronaći rješenje kako zaustaviti iseljavanje te je dogovoren nastavak suradnje s Nacionalnim demokratskim institutom BiH u cilju konstruktivnog djelovanja na poboljšanju položaja mladih u Bosni i Hercegovini.

Share