Povodom svjetskog dana dobrovoljnih darivatelja krvi Mladež HDZ BiH svjesna važnosti darivanja krvi organizirala je u tome tjednu diljem Bosne i Hercegovine akcije darivanja krvi.

Ove akcije su podržale sve strukture stranke na čelu s predsjednik HDZ-a BiH dr. Draganom Čovićem, Zajednicom žena i Klubom utemeljitelja HDZ-a BiH.

Mladež je prepoznala plemenitu svrhu darivanja krvi jer je riječ o aktivnoj vezi između zdravog dijela društva i bolesnika. Svaki darivatelj krvi pomaže u liječenju bolesnika pa se na taj način prezentira solidarnost i plemenitost u društvu. Radi se o hvale vrijednoj akciji naše Mladeži koja ujedno može biti i poziv svima koji se osjećaju zdravima da daruju krv i na taj način doprinesu zdravlju svih nas koji sutra možemo biti izloženi potrebi da primamo krv. Vidimo samo koliko se nesreća događa svaki dan. Ovo je ujedno i jedna kontinuirana suradnja sa SKB Mostar s kojima promoviramo dobrovoljno darivanje krvi, budući da ljudi još uvijek nisu dovoljno informirani i educirani o važnosti darivanja, kazao je dr. Dragan Čović prilikom darivanja krvi u Domu HDZ-a BiH u Mostaru.

Predsjednik Mladeži HDZ BiH Mario Mikulić se prilikom darivanja krvi zahvalio svima koji su se odazvali akcijama i rekao kako mladi trebaju svojim primjerom pokazati humanost i pomoći bližnjima.

Cilj ove akcije je osvijestiti ljude o važnosti darovanja krvi i potaknuti ih da se odluče darovati krv.

1krv2

1krv3

1krv4

1krv5

1krv6

Share