Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/customer/www/mladez-hdzbih.org/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 28

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/customer/www/mladez-hdzbih.org/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/customer/www/mladez-hdzbih.org/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 30

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/customer/www/mladez-hdzbih.org/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 652
Za pomoć Dječjem vrtiću u Čapljini prikupljeno 15 800 KM

Kao i proteklih pet godina Općinski odbor Zajednice žena HDZ BiH ''Kraljica Katarina Kosača'' Čapljina, OO Mladeži HDZ BiH Čapljina i OO HDZ BiH Čapljina organizirali su donatorsku večer pod nazivom ''Božić u srcu'', čiji je cilj bio prikupljanje sredstava za poboljšanje uvjeta u Dječjem vrtiću Čapljina.

Organizatori su istaknuli kako je cilj ove tradicionalne akcije prikupljanje novčanih sredstava za pomoć u realizaciji poboljšanja uvjeta društvenih ustanova u našoj općini. Ove godine pomoć ide za naše najmlađe sugrađane, tj. za Dječji vrtić Čapljina u Čapljini, dok će sljedeće godine akcija biti namijenjena za pomoć nekoj drugoj društvenoj ustanovi.


Večer je upriličena u svadbenom salonu ''Astorija'' u Tasovčićima, a ovom prigodom okupio se veliki broj čapljinskih gospodarstvenika koji su odlučili sudjelovati u ovoj akciji i omogućiti da se ista provede. 

Večer je bila aukcijskog karaktera pa su svoj doprinos dali i čapljinski umjetnici koji su darovali svoja vrijedna umjetnička djela, a u akciji je sudjelovalo njih 20, i to: Kristijan Antunović, Davor Vego, Mia Ivanković, Boženka Žana Drinčić, Ernesto Markota, Tomislava Babić, Kristina Obad, Ljubomir Trtanj, Drago Škipina, Barbara Bipka Sesar, Danijela Jovanović, Mila Kulaš, Ljilja Markota, Branimir Bartulović, Goran Milinković, Mišela Boras, Trpimir Grgić, Ante Brkić, Gratis Ferenc i Ivana Jovanović

Nazočnima se na samom početku večeri u ime Organizacijskog odbora obratio predsjednik OO Mladeži HDZ BiH Čapljina Mate Nikše, zahvaljujući se prije svega umjetnicima na tome što su se velikodušno odazvali ovoj akciji, kao i mnogobrojnim gospodarstvenicima koji su odlučili sudjelovati u njoj.

''Sve nas je okupila plemenita misao pomoći našim najmlađim sugrađanima u Dječjem vrtiću Čapljina. Stoga veliko hvala svima koji su na bilo koji način podržali ovaj naš humanitarni projekt, a naravno posebno hvala našim umjetnicima bez kojih ova večer i ne bi izgledala ovako uspješno'', istaknuo je Nikše.

Aukcija je bila veoma zanimljiva i živa, slike su potaknule gospodarstvenike na veoma zanimljivu licitaciju, pa je tako tijekom večeri prikupljeno 15 800 KM. Najskuplje djelo prodano je za 1000 KM, a druga najviša postignuta cijena za koju je neko djelo kupljeno je iznosila 800 KM.

Gospodarstvenicima koji su slike kupili po najvišoj cijeni OO Zajednice žena HDZ BiH ''Kraljica Katarina Kosača'' Čapljina darovao je stare fotografije Čapljine.

Osim u vidu aukcije, tijekom večeri gospodarstvenici su darivali kuverte sa svojim prilozima humanitarnoj akciji, a novac se uplaćivao i na žiro - račun, što je moguće i dalje , i to na broj 3381102200242966 (HDZ BIH Čapljina) otvoren u Unicredit Zagrebačkoj banci sa naznakom ''Božić u srcu''.

Organizatori su istaknuli da uz ovu donatorsku večer slijedi već tradicionalna podjela ribe našim sugrađanima na sam Badnjak druženje uz prženu ribu i kuhano vino.

Na kraju donatorske večeri svima koji su sudjelovali u akciji osobno je zahvalio Ivica Matić, ravnatelj Dječjeg vrtića Čapljina. 

Po završetku aukcije nastavljeno je druženje gospodarstvenika, autora umjetničkih djela i organizatora uz čapljinske glazbenike Goranu Nikolić i Borisa Čolića, te mušku klapu “Trebižat”.

Share