U Dubrovniku se od 27.travnja do 01. svibnja 2017. održavao 11. kongres Mladeži Europske pučke stranke (YEPP) koji je okupio više od dvjesto mladih pučana na kojemu je sudjelovala i Mladež HDZ BiH koju su predstavljali predsjednik Mario Mikulić i dopredsjednica Martina Ćorluka.

Kongres Mladeži Europske pučke stranke okupio je najistaknutije predstavnike Mladeži koji obnašaju mnoge visoke funkcije, a među njima su neki već i zastupnici u Europskom parlamentu, a cilj okupljanja bio je rasprava o uspostavljanju ujedinjenog europskog tržišta i budućnosti Europske unije pod nazivom "Reuniting Europe”.

Jedna od vodećih tema kongresa bila je budućnost Europe kao i jačanje Europske unije.

Na 11. Kongresu Mladeži Europske pučke stranke (YEPP) izabrano je novo vodstvo, a za novog predsjednika YEPP-a izabran je kandidat iz Rumunjske Andrianos Giannou. Za Mladež HDZ BIH posebno je važno da je za potpredsjednika izabran kandidat iz naše sestrinske Mladeži HDZ-a Karlo Ressler kojemu je snažnu podršku dala Mladež HDZ BiH.

"Mladež HDZ BiH je snažno proeuropski pozicionirana što je potvrđeno na kongresu u Dubrovniku, a naše članstvo u Mladeži Europske pučke stranke i snažna podrška prijatelja u svim europskim zemljama su jamac naše budućnosti u Europskoj Uniji" rekao je predsjednik Mikulić.

Na Kongres je izravno iz Bruxellesa pristigao i hrvatski premijer Andrej Plenković, koji je u svom govoru pozdravio sve okupljene mlade pučane te snažno apelirao na angažiranost mladih i jedinstvo Europske unije.

1dubrovnik1

1dubrovnik2

1dubrovnik3

1dubrovnik4.jpg

Share