Mladež HDZ BiH sudjelovala na 11. kongresu Mladeži Europske pučke stranke u Dubrovniku
U Dubrovniku se od 27.travnja do 01. svibnja 2017. održavao 11. kongres Mladeži Europske pučke stranke (YEPP) koji je okupio više od dvjesto mladih pučana na kojemu je sudjelovala i Mladež HDZ BiH koju su predstavljali predsjednik Mario Mikulić i dopredsjednica Martina Ćorluka. Kongres Mladeži Europske pučke stranke okupio je najistaknutije predstavnike Mladeži koji obnašaju mnoge visoke funkcije, a među njima su neki već i zastupnici u Europskom parlamentu, a cilj okupljanja bio je rasprava o uspostavljanju ujedinjenog europskog tržišta i budućnosti Europske unije pod nazivom "Reuniting Europe”. Jedna od vodećih tema kongresa bila je budućnost Europe kao i jačanje Europske unije.

Više od 800 sudionika okupilo je zajedničko hodočašće Mladeži HDZ BiH i Mladeži HDZ-a RH održano u Međugorju. Mladima iz svih dijelova Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske pridružili su se i mladi iz Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV).

S mladima je hodočastilo visoko izaslanstvo HDZ BiH predvođeno predsjednikom HDZ BiH i Predsjedateljem Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem, kao i visoko izaslanstvo HDZ-a RH predvođeno članicom Predsjedništva HDZ-a RH i gradonačelnicom Knina Josipom Rimac.

Hodočašće je započelo okupljanjem u Herceg etno selu Međugorje gdje je održan prigodni program. Mladež je zajedničko hodočašće u poznato hercegovačko svetiše nastavila usponom na Brdo ukazanja. Molitvu krunice  predvodio je voditelj Miljenko Miki Musa. Uslijedilo je okupljanje ispred crkve sv. Jakova gdje je ovaj veliki skup zajedništva mladih zabilježen zajedničkom fotografijom svih sudionika, a isti je okrunjen sudjelovanjem na svetoj misi.

Predsjednici Mladeži HDZ BiH, Mladeži HDZ-a RH i Mladeži DSHV-a Vedran Kožul, Josip Bilaver i Mario Vrselja izrazili su oduševljenje i ponos zbog održanog Hodočašća koje je još jedan dokaz kako su mladi Hrvati odakle god dolazili jedno biće. Glavni tajnik HDZ BiH Vlado Džoić i članica Predsjedništva HDZ-a RH Josipa Rimac u obraćanju sudionicima istaknuli su kako ovo Hodočašće služi na ponos hrvatskoj Mladeži. Organizatori su se zahvalili svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji Hodočašća te su izrazili uvjerenje kako će ovaj događaj postati tradicionalan.

Share