Poklon - uspomena na Hodočašće Mladeži HDZ BIH i Mladeži HDZ RH u Jajcu
U subotu 2. rujna 2017. godine prije početka sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH u Orašju, dopredsjednik HDZ-a BiH Davor Čordaš je uručio predsjedniku Mladeži HDZ-a BIH Mariu Mikuliću i članici Predsjedništva HDZ-a BiH Darijani Katić poklon-uspomenu na Hodočašće Mladeži HDZ BIH i Mladeži HDZ RH. Isto tako 2. rujna 2017, Mladež HDZ-a BiH je sudjelovala na 5. Večeri Hercegovine u Posavini, održanoj u neuobičajenom ambijentu ŠRC Bazeni u Orašju, pod vedrim nebom i uz tihi šum vode, oko 800 uglednih i uspješnih gospodarstvenika, poduzetnika, osoba iz javnog, političkog, kulturnog, vjerskog i akademskog života Hercegovine i Posavine, ali i cijele Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, zajednički su dijelili prijateljstvo i kako su istaknuli, uz isti cilj i želje za stvaranjem boljih uvjeta za buduće naraštaje.

Više od 800 sudionika okupilo je zajedničko hodočašće Mladeži HDZ BiH i Mladeži HDZ-a RH održano u Međugorju. Mladima iz svih dijelova Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske pridružili su se i mladi iz Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV).

S mladima je hodočastilo visoko izaslanstvo HDZ BiH predvođeno predsjednikom HDZ BiH i Predsjedateljem Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem, kao i visoko izaslanstvo HDZ-a RH predvođeno članicom Predsjedništva HDZ-a RH i gradonačelnicom Knina Josipom Rimac.

Hodočašće je započelo okupljanjem u Herceg etno selu Međugorje gdje je održan prigodni program. Mladež je zajedničko hodočašće u poznato hercegovačko svetiše nastavila usponom na Brdo ukazanja. Molitvu krunice  predvodio je voditelj Miljenko Miki Musa. Uslijedilo je okupljanje ispred crkve sv. Jakova gdje je ovaj veliki skup zajedništva mladih zabilježen zajedničkom fotografijom svih sudionika, a isti je okrunjen sudjelovanjem na svetoj misi.

Predsjednici Mladeži HDZ BiH, Mladeži HDZ-a RH i Mladeži DSHV-a Vedran Kožul, Josip Bilaver i Mario Vrselja izrazili su oduševljenje i ponos zbog održanog Hodočašća koje je još jedan dokaz kako su mladi Hrvati odakle god dolazili jedno biće. Glavni tajnik HDZ BiH Vlado Džoić i članica Predsjedništva HDZ-a RH Josipa Rimac u obraćanju sudionicima istaknuli su kako ovo Hodočašće služi na ponos hrvatskoj Mladeži. Organizatori su se zahvalili svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji Hodočašća te su izrazili uvjerenje kako će ovaj događaj postati tradicionalan.

Share