Mladež HDZ BiH sudjelovala na 11. kongresu Mladeži Europske pučke stranke u Dubrovniku
U Dubrovniku se od 27.travnja do 01. svibnja 2017. održavao 11. kongres Mladeži Europske pučke stranke (YEPP) koji je okupio više od dvjesto mladih pučana na kojemu je sudjelovala i Mladež HDZ BiH koju su predstavljali predsjednik Mario Mikulić i dopredsjednica Martina Ćorluka. Kongres Mladeži Europske pučke stranke okupio je najistaknutije predstavnike Mladeži koji obnašaju mnoge visoke funkcije, a među njima su neki već i zastupnici u Europskom parlamentu, a cilj okupljanja bio je rasprava o uspostavljanju ujedinjenog europskog tržišta i budućnosti Europske unije pod nazivom "Reuniting Europe”. Jedna od vodećih tema kongresa bila je budućnost Europe kao i jačanje Europske unije.

mladez hdz bih 6
Punopravno članstvo u YEPP-u veliko je priznanje radu Mladeži HDZ BiH, našem zalaganju za europske vrijednosti i brigu o mladima. 
Predstavnici Mladeži HDZ BiH od 14. od 17. svibnja 2015. godine boravili su u Portu gdje su sudjelovali na 10. kongresu YEPP-a, najjače organizacije mladih u Europi. Na Kongresu, Mladež HDZ BiH postala je punopravni član YEPP-a te se tako pridružila velikoj obitelji Mladeži Europske pučke stranke.

Na Kongresu mlade političare pozdravili  su i predsjednik Europske pučke stranke Joseph Daul kao i  premijer Portugla Pedro Passos Coelho. Izaslanstvo Mladeži HDZ BiH predvodili su predsjednik Vedran Kožul, tajnik za međunarodnu suradnju Zdravko Jakiša i glasnogovornik Igor Bašić. 

Punopravno članstvo u YEPP-u veliko je priznanje radu Mladeži HDZ BiH, njenom zalaganju za europske vrijednosti i brigu o mladima. Iznimna nam je čast što smo postali dio velike obitelji mladeži pučkih stranaka te je ovo svakako jedan velliki poticaj u daljnjem radu, kako na međunarodnoj sceni tako i u Bosni i Hercegovini. Članstvo u YEPP-u otvara nam vrata za suradnju s mladim političarima iz cijele Europe, a samim tim nudi i mogućnost razmjene pozitivnih iskustava te primjene uspješnih modela rada i pomoći mladima.

Put do punopravnog članstva u YEPP-u zahtjevao je puno rada i strpljenja, a sve to ostvarili smo uz pomoć naših prijatelja iz YEPP-a. Posebne zahvale za ukazanu pomoć upućujemo Mladeži HDZ-a Republike Hrvatske  i njihovoj predstavnici Andrei Vodanović uz čestitke za izbor na poziciju nove Glavne tajnice YEPP-a.

Share