Mladež HDZ-a BiH snažno djeluje u Vijeću Mladeži Europske pučke stranke
Mladež HDZ-a BiH predvođena predsjednikom Mladeži Mariom Mikulićem sudjelovala je na trodnevnom zasjedanju Vijeća Mladeži Europske pučke stranke (YEPP) u Milanu o budućnosti Europe i rada u digitalnoj eri. Prvog dana zasjedanja YEPP-a rasprava je vođena o rezolucijama koje su predložile mladeži. Mladež HDZ-a BiH podržala je sve pozitivne i konstruktivne rezolucije koje će doprinijeti boljem položaju mladih.

mladez hdz bih 6
Punopravno članstvo u YEPP-u veliko je priznanje radu Mladeži HDZ BiH, našem zalaganju za europske vrijednosti i brigu o mladima. 
Predstavnici Mladeži HDZ BiH od 14. od 17. svibnja 2015. godine boravili su u Portu gdje su sudjelovali na 10. kongresu YEPP-a, najjače organizacije mladih u Europi. Na Kongresu, Mladež HDZ BiH postala je punopravni član YEPP-a te se tako pridružila velikoj obitelji Mladeži Europske pučke stranke.

Na Kongresu mlade političare pozdravili  su i predsjednik Europske pučke stranke Joseph Daul kao i  premijer Portugla Pedro Passos Coelho. Izaslanstvo Mladeži HDZ BiH predvodili su predsjednik Vedran Kožul, tajnik za međunarodnu suradnju Zdravko Jakiša i glasnogovornik Igor Bašić. 

Punopravno članstvo u YEPP-u veliko je priznanje radu Mladeži HDZ BiH, njenom zalaganju za europske vrijednosti i brigu o mladima. Iznimna nam je čast što smo postali dio velike obitelji mladeži pučkih stranaka te je ovo svakako jedan velliki poticaj u daljnjem radu, kako na međunarodnoj sceni tako i u Bosni i Hercegovini. Članstvo u YEPP-u otvara nam vrata za suradnju s mladim političarima iz cijele Europe, a samim tim nudi i mogućnost razmjene pozitivnih iskustava te primjene uspješnih modela rada i pomoći mladima.

Put do punopravnog članstva u YEPP-u zahtjevao je puno rada i strpljenja, a sve to ostvarili smo uz pomoć naših prijatelja iz YEPP-a. Posebne zahvale za ukazanu pomoć upućujemo Mladeži HDZ-a Republike Hrvatske  i njihovoj predstavnici Andrei Vodanović uz čestitke za izbor na poziciju nove Glavne tajnice YEPP-a.

Share